Dostava

Ponosno ponujamo BREZPLAČNO pošiljanje po celoj Sloveniji prek DPDa za naše VIP stranke! Upoštevajte, da za pošiljanje naročila v povprečju potrebujemo 1 do 2 delovne dni, preden ga pošljemo. Prepričani smo, da delamo vse, kar je v naši moči, da vam naročilo dostavimo v najkrajšem možnem času! Ko je vaše naročilo odpremljeno, je  predviden čas dostave 1 delovni dnevi. Upoštevajte vse praznike, ki bi lahko vplivali na čas dostave.

V Klik ponudbi praznujemo dejanje odkritja. Za izmenjavo njihovih izdelkov sodelujemo z majhnimi prodajalci z vsega sveta, nekateri naši izdelki se pošiljajo neposredno od naših prodajalcev v tujino. Zaradi narave ladijskega prometa so zamude pogosto neizogibne, zato so vsi naši časi pošiljanja samo smernice in določeni datumi dostave niso zagotovljeni.

Za prednaročene ali nazaj naročene izdelke:

Če vaše naročilo vsebuje prednaročeno ali nazaj naročeno blago, vam vse izdelke, ki so na voljo, pošljemo takoj, artikle, ki so prednaročeni ali naročeni nazaj, pa takoj, ko jih imamo na voljo. Če ste torej naročili več kot en izdelek v enem naročilu in prejeli le del artikla, ne skrbite, kmalu boste prejeli tudi druge izdelke.

Sledenje vašemu naročilu:

Če ste vnesli številko mobilnega telefona, ki vsebuje ID za sledenje in povezavo za sledenje potovanju vašega paketa, boste prejeli potrditveno e -poštno sporočilo in/ali besedilno sporočilo. Če želite slediti svojemu paketu, obiščite našo stran za sledenje. Če niste prepričani o svojem ID -ju za sledenje, uporabite naš obrazec za iskanje naročil, ki se nahaja tukaj. Prosimo, počakajte 1 do 3 delovne dni, da se prikažejo informacije o sledenju.

Napačna zavrnitev naslova:

Kupec je odgovoren za to, da je naslov za pošiljanje pravilen. Trudimo se, da pospešimo čas obdelave in pošiljanja, zato je vedno majhno okno za popravek napačnega naslova za dostavo. Če menite, da ste navedli napačen naslov za dostavo, nas nemudoma kontaktirajte na kontakt@klikponudba.com.

Vračila:

Z oddajo naročila na Klik ponudba ste odgovorni za stroške vračila pošiljke nazaj na Klik ponudbi. Za več informacij o vračilu si oglejte našo politiko vračanja

Izgubljeni/ukradeni paketi

Klik ponudba ne odgovarja za izgubljene ali ukradene pakete. Če vaši podatki o sledenju navajajo, da je bil vaš paket dostavljen na vaš naslov in ga niste prejeli, ga sporočite svojemu prevozniku na podlagi podatkov, ki ste jih dobili na naši strani za sledenje. Če imate dodatna vprašanja, kako to storiti, se obrnite na našo skupino za podporo strankam na kontakt@klikponudba.com.

Seller Sign up